Preacher Man reflekterar

Plantering pågår

Fick chansen att möta ett inspirerat gäng folk från olika kyrkor idag. De har det gemensamt att de är väldigt hängivna tanken på att vi ska starta nya kyrkor i Sverige. Kommer från olika kyrkor, ser säkert olika på en rad frågor, tolkar kanske Bibeln olika - vad vet jag? Men deras övertygelse är att det går att börja nya församlingar i det här landet. Små grupper, kluster (låter lite kusligt, tänker på kluster-BOMBER, men, nåja...) bönegrupper, pannkaks-kyrkor eller vad du vill. Det ska gå. De är övertygade.
Öjvind fra Norge var där och berättade med varm inlevelse att Norges kristna har startat mer än 200 nya församlingar på en tio-årsperiod. Jo, du läste rätt - 200!! Det är inte så svårt heller, tycktes han vilja säga. Kan vi i Norge, borde väl ni svenskar kunna. Det sa han inte, men tänkte kanske?
Det är ett dokumenterat faktum att antalet kristna i en nation ökar när antalet kyrkor ökar. Och det tycker jag är bra. Det betyder att fler fredsälskande, nästaälskande, barnälskande, skapelseälskande, invandrarälskande, Jesusälskande människor kommer loss i Sverige, och sådana kan vi inte få för många av. Jag tycker det skulle vara uppmuntrande om vi fick se nya församlingar växa fram på Sveriges karta, fylla de vita fläckar där inga kristna längre samlas, och göra något konkret.
Om du är en vanlig vardagskristen som går och funderar över att du skulle vilja bli med i ett gäng som börjar dra igång en kristen gemenskap på er ort för att göra Jesus känd och trodd, älskad och efterföljd, hör gärna av dig till mig. Det är mitt jobb att försöka sporra dig att stå på, och kanske kan jag förmedla kontakter så att du hittar några andra vildhjärnor i dina trakter, som inte har gett upp utan tror att det går idag också att starta nya församlingar i Sverige. Maila till: peringe@dreems.org