Preacher Man reflekterar

Barn ska vara snälla ... och friska!

I helgen fick vi veta att folkpartiet, med de andra pariternas goda minne kommer att försöka genomföra en "reform" som innebär att barn som är sjuka inte ska vårdas av sina föräldrar utan av företag som erbjuder "tjänsten".
”Låt företag sköta sjuka barn”
Vård av sjukt barn i hemmet kan snart vara ett minne blott, om folkpartiet får sin vilja igenom. Partiet vill nämligen att föräldrar väljer att lämna sina sjuka barn till vårdföretag i stället för att stanna hemma från jobbet."

Ser ni för er inre syn raden av febriga, snuviga, hostande 3-åringar som slits ur sina sängar vid 6.30-tiden på måndagmorgonen i mitten av mörka januari när snön faller tät? Snabb tvångspåklädning under gråt: "pappa, jag har så ont i halsen! Mamma, kan jag inte få va hemma!" "Nej Malin, mamma och pappa måste jobba, det vet du! VI kan inte vara hemma, men du får komma till Privata Barnsjukvårdsföretaget idag. Det blir väl kul? Där kan du hosta i kapp med Christoffer och Stina och de andra kompisarna från dagis som smittat varandra? Kom nu, nu måste vi gå!"

Arbetslinjen börjar kännas absurd på något sätt.. Ut med folk i jobb till varje pris, och har de varit oförståndiga nog att skaffa barn, detta hinder, så får vi fixa så att de stör så litet som möjligt. Har de problem får socialtjänsten ta över. Är de sjuka får vårdbolag ta hand om dem. Vad är det som händer i samhället? Livegenskap återinförs, allt annat än att vara på jobbet fördöms moraliskt och bestraffas ekonomiskt. Inte bara sjuk arbetare misstänkts för fusk, nu är också sjuk arbetares barn med och saboterar våra möjligheter att uppnå den enda acceptabla normen: "maximal ekonomisk tillväxt för alla!"

Tänk om det skulle börja komma fram en generation som ifrågasätter materialismens tillväxtreligion? Dek skulle kunna få för sig att pengar inte är allt, att barn är viktigare än karriär, att familjeliv är lycka i sig oavsett materiell standard? Vad ska vi göra med dem? De måste väl bestraffas på något sätt.Självklart kommer regeln att bli att den som inte maximalt bidrar till sahällsekonomins tillväxt inte heller ska kunna ha del i dess tjänster; sjukförsäkring, hälsovård, tandvård .... Ska de få köra på våra vägar, dricka vårt vatten, andas vår luft....dessa osolidariska, vars barn inte inser att de måste hålla stånd mot djävulens ... oj, jag halkade in på religionsspåret .... jag menar ... de samhällsfientliga bakteriernas listiga angrepp och hålla sig friska och starka, det numera enda acceptabla förhållningssättet hos en lojal samhällsmedborgare.